maanantai 15. elokuuta 2016

Kirkon ja juhlapaikan varaaminen

Uskon, että hääpäivän onnistumiseen vaikuttaa paljon juhlapaikan (sekä kirkon) saaminen, varsinkin jos paikat ovat vielä mieluisia. Nopeiden ja yksimielisten keskustelujen jälkeen tulimme tulokseen, että häät järjestetään Lappeenrannassa tai Joutsenossa juhlapaikasta riippuen. Keskusteluissa puhuimme myös Taavetista, josta Oskari on kotoisin, mutta otimme sen kuitenkin nopeasti pois listoilta, koska se ei vain tuntunut meistä hyvältä.

Keskustelin kaasoni Riinan kanssa paljon juhlapaikoista ja hän tarjoutuikin lähtemään seurakseni, jos haluan lähteä eri paikkoja katsomaan. Rupesin selvittämään netin kautta erilaisia juhlapaikkoja Lappeenrannan alueelta niin googlen, facebookin ja häät.fi sivuston kautta. Nopeasti huomasin, että monissa paikoissa tilat eivät olleet suuret, joten jouduimme tekemään alustavan vieraslistan, jotta tietäisimme kuinka ison tilan joutuisimme hankkimaan. Noh, Oskarin suvusta puuttuu vielä osa, mutta alustava listaus kertoo että kutsuttavia on likipitäen 100 henkeä. Minun puoleni suku on iso, olemme paljon tekemisissä ja läheisiä, joten en vain osannut tai halunnut tiputtaa ketää listalta pois. Tämä rajoittikin tilannetta ja paljon.

Kun kävin erilaisia kohteita läpi, huomasin ettei Lappeenrannassa ole oikein tarjota tilaa näin isolle joukolle. Olimme päättäneet, ettei jatkoja järjestetä missään ravintolassa, joten erilaiset työväentalot ynnä muut oli meidän ajatuksena. Lopulta päätimme varata Joutsenon Honkalahden työväentalon sekä Joutsenon kirkon.

Ajatuksena ei ollut kiirehtiä varausten kanssa vielä, mutta kun saimme valittua päiväksi 18.8.2018, painosti Riina meitä varaamaan. Ja jälkeenpäin mietittynä oikein hyvä että painosti, eipä tarvitse enää asiaa miettiä.

Joutsenon kirkko on kaunis ja hyvässä kunnossa. Myös voimme nyt perustella, että kirkko on varattu perinteiden takia, eli morsiamen kotikirkko. Aikojen alussa mietin ulkovihkimistä, mutta totesin tämän kuitenkin epäkäytännölliseksi vaikka kaunis se olisikin, jos vain sää suosisi. Ehdoton oli myös, että pappi tulee vihkimään, vaikka se ei Oskarille niin tärkeää olisi ollutkaan. Olen kuitenkin nyt tyytyväinen valintaamme. Kirkon sai varattua jo silloin kuin soitimme seurakunnalle (kesäkuu 2016) eikä kyseisenä päivänä ollut vielä muita varauksia, joten saimme onneksemme juuri mieleisen ajan. Kuvat lainattu lappeenrannanseurakunnat.fi.



Juhlapaikkaan päädyttiin siksi, että tiesimme sinne ainakin juhlakansan mahtuvan. Siskoni häät järjestettiin siellä vuonna 2015 ja vieraita oli melkein 100. Netissä lukee, että asiakaspaikkoja olisi vain 60, mutta en tiedä miten tämä on laskettu. Kuitenkin yhteensä tiloihin mahtuu nettisivujen mukaan 220 henkeä. Ahtautta ei siskoni häissä ollut, vaikka pöytiä järjesteltiin ja aseteltiin tarkkaan. Myös loppuillasta pöytiä kun siirrettiin sivuille, mahtui salin puolella tanssimaan.  Töllillä on myös hyvät keittiötilat, joten pitopalvelun on helppo sinne tulla laittamaan ruuat tarjolle. Yleisesti tilat on myös ihan miellyttävät ja tilat saa koristeltua kauniisti. Ja onhan se aika kivaa pitää jatkot siellä, koska siskoni sekä vanhempieni häiden jatkot on järjestetty siellä. Niin ja kirkolta juhlapaikalle on matkaa vain reilu kilometri. Myöskään Lappeenrantaan ei ole tuhottoman pitkä matka, 20km, sillä oletamme että kauempaa tuleva juhlakansa majoittuu sinne. Ja lava on loistava, koska bändi pääsee sinne esiintymään. Kuvat lainattu sdpjoutseno.net.




Näin meidän hääpaikan valinta siis tapahtui. Nyt vain aivonystyrät käyttöön ja koristelua suunnittelemaan!

- Sanna

4 kommenttia:

  1. Heipsan! <3 Pakko kommentoida, kun löysin tuolta Häät 2018 -ryhmän kautta tän sun blogin - oli jotenkin tosi virkistävää bongata toinen morsian täältä lähiseudulta! :-D Tai no, en mä ehkä itseäni morsiameksi voi tituleerata, kun ollaan jo naimisissa, mutta kuitenkin... Meilläkin siis hääjuhlan järjestäminen edessä vuodelle 2018 (tai 2017, jos nyt kaikki oikein hyvin menee). Taisit mainita, että sinä(kin) teet ilmeisesti mahdollisimman paljon itse - jään enemmän kuin innolla odottamaan! Meillekin olisi tarkoitus tulla mahdollisimman paljon itsetehtyä, pienellä maalaisromanttisella / countryhenkisellä sävyllä - jos tuo mies nyt ei kovin paljoa vastaan pistä ;)

    Mutta joo - ehdottomasti jään ilolla ja odotuksella seurailemaan! Erityismaininta Taavetille, jossa oon itekin joskus teininä viettäny paljon aikaa :-D Me ollaan siis Miehikkälässä, jossa myös itse juhlat järjestetään. Multakin blogi löytyy - linkkailen sen sulle alle, jos haluat käydä vilkaisemassa! 8-D

    Tahdoin Jo - I Already Did

    VastaaPoista
  2. Löysin tieni hääblogeihin näin maanantai-iltana ja tuli kauhea hääkuume! :D Oon itsekin kihloissa (15.10.15) ja omassa mielessäni haluaisin mennä myös naimisiin 18.08.18. Jäisi kihla-ja hääpäivä hyvin mieleen.. ;) Täytyyköhän sitä pistää toimeksi, kun näemmä muutama muukin jo aloittanut. :D Jään seurailemaan sua!:)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Halusin vain vinkata sinulle, että Vuoden Hääblogi 2017 -kilpailu on alkanut! :) https://lovemedo.fi/page/vuoden-haeaeblogi-2017

    Terkuin Jenni / Love me do

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista